Вдосконалення роботи скреперного потяга в штовхаючому режимі - Мельник, Богдан Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
В дипломній роботі проведено дослідження, розрахунок і розроблена конструкторська документація напівпричіпного скрепера, обладнаного зчіпним пристроєм для роботи у складі потяга. Виконано аналіз інформаційних джерел, присвячених огляду особливості конструкції сучасних скреперів та наукових робіт з підвищення їх ефективності, науково-дослідну частину, в якій за допомогою розробленої математичної моделі проведено дослідження навантаження зчіпного пристрою, визначено навантаження штовхаючої пліти на основі розробленої комп’ютерної моделі. Розглянуто питання охорони праці, визначення економічної ефективності.
Keywords: скрепер; потяг; штовхаючий пристрій; навантаження; математична модель