Організаційно-методичні аспекти обліку і контролю дебіторської заборгованості на підприємстві - В'юнник, Євгеній Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Ознайомлено з теоретичними основами обліку дебіторської заборгованості; з’ясовано сутність дебіторської заборгованості; окреслені особливості нормативно-правового регулювання обліку і аудиту дебіторської заборгованості; проведено аналіз дебіторської заборгованності досліджуваного ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл»; досліджений стан організації обліку дебіторської заборгованості на досліджуваному підприємстві ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл»; окреслено організацію аудиту розрахунків з дебіторами на ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл»; запропоновані шляхи удосконалення організації обліку дебіторської заборгованості підприємства.
Keywords: дебіторська заборгованість; розрахунки з покупцями і замовниками; резерв сумнівних боргів; бухгалтерський рахунок; первинні документи; регістр обліку; аналіз; внутрішній аудит