ЭКОЛОГИЧЕСКИЕ АСПЕКТЫ ФОРМИРОВАНИЯ МНОГОКОМПОНЕНТНЫХ ПОКРЫТИЙ СПЛАВАМИ КОБАЛЬТА - Ненастина, Т. А.; Глушкова, М. А.; Гапон, Ю. К.; Ведь, М. В.; Сахненко, Н. Д.; Ненастіна, Т. А.; Nenastina, T.; Glushkova, M.; Hapon, J.; Ved, M.; Sakhnenko, N. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2015)
Запропоновано екологічно безпечна ресурсозберігаюча технологія поліфункціональних покриттів сплавами кобальту з тугоплавкими металами. Наведено результати до-слідження каталітіческіx і фізико-механічних властивостей гальванохімічних покриттів, показана можливість їх використання як каталітично активних і зносостійких матеріалів.
ЕКОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ФОРМУВАННЯ БАГАТОКОМПОНЕНТНИХ ПОКРИТТІВ СПЛАВОМ КОБАЛЬТУ
ECOLOGICAL ASPECTS OF MULTICOMPONENT COBALT ALLOY COATINGS FORMATION
Keywords: многокомпонентные сплавы кобальтатні сплави кобальту; каталитическая активность; микротвердость; цитратно-дифосфатный электролит; электролиз; багатокомпонентні сплави кобальту; каталітична активність; мікротвердість; цитратно-дифосфатні електроліт; електроліз; multicomponent cobalt alloys; catalytic activity; microhardness; citrate diphosphate electrolyte electrolysis; 621.35, 542.973