Розробка технології виробництва щебенево-мастикової асфальтобетонної суміші з детальною розробкою технології введення бітумоутримуючих армуючих волокон та енергозбереження на АБЗ, що реконструюється - Рожда, Олександр (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В кваліфікаційній роботі виконано огляд літературних джерел, присвячених впливу на фізико-механічні властивості щебенево-мастикових асфальтобетонних сумішей різноманітних бітумоутримуючих волокон (стабілізуючих добавок) та енергозберігаючих добавок. Розглянуто вплив використання стабілізуючих та енергозберігаючих добавок на технологію приготування щебенево-мастикових асфальтобетонних сумішей на заводі. Здійснено огляд кліматичних характеристик місця розташування асфальтобетонного заводу та основних характеристик заводу, підібрані постачальники вихідних сировинних матеріалів, що будуть застосовуватися на заводі для приготування асфальтобетонних сумішей. Виконано розрахунок асфальтобетонних сумішей різних типів та видів, що будуть виготовлятися на заводі впродовж дорожньо-будівельного сезону. На основі вихідних даних та річного обсягу виготовлення сумішей, здійснено вибір основного устаткування заводу. Виконані розрахунки складського господарства асфальтобетонного заводу. Розроблено технологічну схему приготування асфальтобетонних сумішей на заводі та виконано розрахунок техніко-економічних показників роботи підприємства.
Keywords: асфальтобетонна суміш; щебенево-мастикова асфальтобетонна суміш; асфальтобетонний завод; бітум; стабілізуюча добавка; енергозберігаюча добавка; техніко-економічні показники