Дослідження процесу гальмування легкового транспортного засобу 2 класу. - Лємєшев, Владислав Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Метою роботи є дослідження процесу гальмування легкового транспортного засобу 2 класу. Об'єктом дослідження є оцінка впливу гальмівних механізмів транспортного засобу на процес гальмування. Методи дослідження: статистичний та аналітичний аналіз, обробка отриманих даних. У першому розділі коротко розглядаються оціночні показники та нормативні вимоги до гальмівного керування транспортними засобами. Розглянуто енергетичний баланс транспортного засобу при гальмуванні та виконано оцінку впливу експлуатаційних факторів на гальмівні властивості. У другому розділі виконано коригування рівняння руху транспортного засобу під час гальмування. Розглянуто особливості розподілу та регулювання гальмівних сил між колесами транспортного засобу. Третій розділ присвячений оцінці впливу гальмівних механізмів на стабільність гальмівних властивостей транспортних засобів. Виконано прогнозування припустимого зниження ефективності гальмівних механізмів легкових транспортних засобів.
Keywords: транспортний засіб; гальмові властивості; гальмове управління; гальмовий шлях; замирання; розподіл гальмових сил; гальмові механізми