Удосконалення методу розрахунку підприємства автомобільного сервісу. - Котовенко, Олександр Михайлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи - удосконалення методу розрахунку підприємства автосервісу. Об’єкт дослідження – процес удосконалення методу розрахунку підприємств автомобільного сервісу. Предмет дослідження – обґрунтовування доцільності спеціалізації СТО за умовою повного забезпечення завантаження станції. Методи дослідження – теоретично-аналітичні. У роботі, опираючись на світовий досвід, проаналізовані умови, яких потрібно дотримуватись для створення конкурентноспроможного підприємства і методика їх оцінки, представлене обґрунтовування доцільності спеціалізації СТО за умовою повного забезпечення завантаження станції і ефективного використання високопродуктивного спеціалізованого устаткування. Проаналізовані методи технологічного розрахунку СТО, запропоновано новий піхід до розрахунку СТО, представлена методика для визначення витрат функціонування підприємства, вартість нормогодини, межа беззбитковості підприємства і ефективність інвестицій у виробничо-технічну базу.
Keywords: ПІДПРИЄМСТВО АВТОСЕРВІСУ; СТО; СПЕЦІАЛІЗАЦІЯ; ДІАГНОСТУВАННЯ; ТЕХНОЛОГІЧНИЙ РОЗРАХУНОК; БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ.