Аналіз методів оцінки втрат від дорожньо-транспортних пригод - Переуда, Ілля Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В роботі зроблено аналіз та порівняння різних підходів до оцінки соціально-економічних втрат від ДТП. Проаналізовано методологічні особливості підходів до оцінки "людського капіталу". Досліджено економічну природу втрат та виконано їх класифікацію на прямі, непрямі та нематеріальні збитки. Результати можуть бути використані під час розробки урядових програм щодо поліпшення безпеки дорожнього руху.
Keywords: організація дорожнього руху; безпека дорожнього руху; дорожньо-транспортна пригода; наслідки ДТП