Облік виробничих запасів в діючій системі оподаткування - Губанова, Вікторія Вікторівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – операції з бухгалтерського обліку виробничих запасів в діючій системі оподаткування на матеріалах ТОВ «Павлоградське автотранспортне підприємство». Предмет дослідження – теоретичні, методологічні та практичні аспекти бухгалтерського обліку виробничих запасів в діючий системі оподаткування. Мета дипломного дослідження – обґрунтування теоретичних, методичних і організаційних положень, розробка практичних рекомендацій, щодо удосконалення обліку виробничих запасів в діючий системі оподаткування та запровадження в ТОВ «ПАТП» Методи дослідження – діалектичний метод пізнання, абстрактно-логічний метод, методи аналізу і синтезу, індукції та дедукції, графічний і табличний, абстрактно-логічний, комплексно-системний підхід. Для досягнення поставленої мети в дипломній роботі вирішені наступні завдання: опрацьована економічна сутність виробничих запасів, їх класифікація; досліджені особливості законодавчого регулювання бухгалтерського обліку виробничих запасів; проаналізовано організаційноекономічний і фінансовий стан підприємства; досліджені стан і структура виробничих запасів на підприємстві; розглянута організація бухгалтерського обліку виробничих запасів; визначені заходи, які спрямовані на удосконалення первинного, синтетичного та аналітичного обліку виробничих запасів Практичне значення одержаних результатів полягає в розробці та наданні рекомендацій щодо удосконалення обліку виробничих запасів та доведенні їх до рівня методичних розробок та прикладних рекомендацій для бухгалтерської служби ТОВ «ПАТП».
Keywords: виробничі запаси; оцінка запасів; первинний облік; фінансовий стан; синтетичний облік; аналітичний облік