Вдосконалення методики експрес-діагностування технічного стану двигунів вантажних автомобілів - Яценко, Костянтин Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета дослідження – вдосконалення способу експрес-діагностування технічного стану дизелів автотранспортних засобів. Об’єкт дослідження – процес діагностування технічного стану дизелів. Предмет дослідження – встановлення взаємозв’язку між технічним станом дизеля та енергетичними показниками. В кваліфікаційній розглянуто вплив енергетичних показників на технічний стан дизеля. Обґрунтовано розробку моделі експрес-діагностування технічного стану дизелів. Удосконалено методику експрес-діагностування транспортних дизелів. Надано економічну оцінку ефективності впровадження способу експрес-діагностування транспортних дизелів.
Keywords: двигун; діагностування; технічний стан; відпрацьовані гази; датчик температури; акустичні термометри; діагностична модель; експрес-технологія