Розробка стендового обладнання для випробувань гідромоторів обертання щіток прибиральної машини для аеродромів - Мухамед, Ануар (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єктом дипломного проекту є об'ємний гідропривод обертання щіток прибиральної машини, що складається з двох героторних гідромоторів та шестеренного насосу. В дипломному проекті приведені гідравлічна принципова схема технологічного обладнання прибиральної машини, методика та розрахунок гідропривода з гідромоторами, методики стендових випробувань героторного гідромотора. За даними стендових випробувань розрахований ККД гідромотора на трьох частотах його обертання. Розглянуті питання методики техніко-економічного обґрунтування, охорони праці та навколишнього середовища, а також експлуатації гідропривода.
Keywords: насос; гідромотор; гідропривод; випробування