Аналіз та вплив принципів роботи систем активної безпеки автомобіля на безпеку руху - Товстокорий, М. Ю.; Гнатов, А. В.; Tovstokoryi, M.; Hnatov, A. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Аналіз спрямований на вивчення та оцінку методів і технологій, які здатні підвищити рівень активної безпеки автомобіля. В роботі розглянуті сучасні системи та інновації, такі як антиблокувальна система гальм, система адаптивного круїз-контролю, система контролю тиску в шинах. Ціль дослідження полягає у визначенні ефективності цих систем для підвищення безпеки на дорогах та виявлення потенційних шляхів їх вдосконалення.
Analysis of opportunities to increase the level of active car safety
Keywords: активна безпека; системи активної безпеки; антиблокувальна система; система адаптивного круїз-контролю; система контролю тиску в шинах; anti-lock braking system; active safety; adaptive cruise control system; tire pressure control system; active safety systems; 629.331; 10.30977/VEIT.2023.24.0.8