Проект міської СТО для легкових автомобілів з розробкою ділянки обслуговування ходової частини - Шамрай, Олександр Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – ходова частина легкових автомобілів, зокрема підвіска автомобілів ВАЗ-2115. Мета роботи – проектування ділянки діагностики та технічного обслуговування ходової частини у складі міської станції технічного обслуговування (СТО). Методи дослідження – техніко-економічні розрахунки, аналіз експлуатаційних характеристик обладнання, порівняльний аналіз сучасних засобів діагностики. У рамках кваліфікаційної роботи розроблено проект міської СТО із пропускною здатністю 1000 автомобілів на рік. Проведено розрахунки виробничих площ, кількості постів та персоналу, обґрунтовано вибір обладнання для діагностики підвіски. Зокрема, обрано стенд MAHA MSD 3000 EURO для ефективного тестування стану амортизаторів та інших елементів підвіски. Розроблено технологічні інструкції з обслуговування, діагностики та ремонту ходової частини, а також комплекс заходів з охорони праці у відповідній зоні. Проєкт спрямовано на підвищення якості технічного обслуговування та безпеки дорожнього руху за рахунок точної діагностики технічного стану елементів підвіски.
Keywords: діагностика; технічне обслуговування; ходова частина; ремонт; підйомник; MAHA MSD 3000; пост