Спосiб виготовлення радiацiйно безпечних шлаколужних в'яжучих на основi вiдвальних доменних шлакiв i метасилiкату натрiю - Хоботова, Елiна Борисiвна; Калмикова, Юлiя Сергiївна (My University, 2014)
Спосіб виготовлення радіаційно безпечних шлаколужних в'яжучих на основі відвальних доменних шлаків і метасилікату натрію шляхом розсіювання на фракції доменного шлаку, подрібнення і перемішування певної фракції шлаку і водного лужного компоненту, який відрізняється тим, що виготовлення шлаколужних в'яжучих проводять з використанням у технологічному процесі подрібнених фракцій відвальних доменних шлаків зі значним вмістом гідравлічно-активних мінералів і низьким рівнем радіоактивності, замішуванням і перемішуванням шлакового компоненту 42,4 % розчином метасилікату натрію Na2O·nSiO2.
Keywords: дорожньо-будiвельнi матерiали, екологiя