Втілення сучасної системи пошуку та постачання запасних частин автомобілів в автосервісі - Васильєв, Вадим Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У даній роботі визначені основні проблеми процесу пошуку та постачання запасних частин в умовах автосервісного підприємства, а також застосовані методи системного аналізу, порівняльного аналізу, математичного моделювання для розрахунків ефективності. Проведено аналіз проблем існуючих ланцюгів постачання, розроблено структурно-функціональну модель інтегрованої системи та виконано економічне обґрунтування ефективності запропонованого рішення. Мета роботи – підвищення оперативності та економічної ефективності процесів пошуку і постачання запасних частин для автосервісу шляхом розробки та втілення сучасної інтегрованої інформаційно-логістичної системи. Предмет дослідження – програмно-технологічні засоби для побудови інтегрованої інформаційно-логістичної системи. Об’єкт дослідження – організаційно-технологічний процес пошуку, вибору постачальника, замовлення та отримання запасних частин в умовах автосервісного підприємства. Методи дослідження – системний аналіз для вивчення структури процесів, порівняльний аналіз для оцінки існуючих інформаційних рішень; моделювання та прогнозування для розрахунку економічної ефективності. Задачі роботи: 1. Провести комплексний аналіз існуючих проблем у ланцюгах постачання запасних частин для автосервісів; 2. Дослідити сучасний стан ринку інформаційних рішень для пошуку запчастин (електронні каталоги, платформи постачальників, агрегатори); 3. Розробити структурно-функціональну модель інтегрованої системи пошуку та постачання. 4. Виконати економічне обґрунтування ефективності впровадження розробленої системи для автосервісу середнього розміру. 5. Розглянути питання охорони праці та безпеки при експлуатації системи.
Keywords: система постачання; запасні частини; автосервіс; логістичний ланцюг; інформаційна система; електронний каталог; erp; ефективність; інтеграція