Деталі машин : конспект лекцій - Коряк, О. О.; Поваляєв, С. І.; Шарапата, А. С. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
У конспекті лекцій розглянуто призначення, класифікацію та основи раціона льного розрахунку і конструювання деталей і вузлів загального призначення з вра хуванням їх режимів роботи і строку служби. Викладено загальні вимоги, які пред’являються до деталей і вузлів; критерії їх роботоздатності; принципи побудови розрахунків на міцність та жорсткість. Представлений теоретичний матеріал базу ється на діючих стандартних методиках розрахунків деталей машин. Призначений для студентів технічних спеціальностей.
Keywords: деталі машин; механічні передачі; міцність; жорсткість; зносостійкість; корозійна стійкість; теплостійкість; проектний розрахунок; перевірочний розрахунок; витривалість; напруження; 531.8