Підвищення екологічної безпеки поводження з відходами експлуатації автотранспортних засобів - Сасіна, Владислава Володимирівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В роботі проведено аналіз особливостей впливу процесу накопичення та утилізації зношених автомобільних шин на навколишнє середовище, проведено аналіз основних джерел викиду забруднюючих речовин на підприємстві ТОВ «СЕЛТІК». Проведено розрахунок величини концентрації забруднюючих речовин в різних точках навколо джерел викидів. Запропоновано вдосконалити систему утилізації зношених автомобільних шин шляхом піролізу цілих шин, визначено категорію небезпеки підприємства, проаналізовано можливість використання твердих продуктів піролізу як сорбентів.
Keywords: зношені автомобільні шини; утилізація; накопичення; піроліз; забруднення; сорбент; піролізна установка