Критерії вибору технології нанесення бабітових покриттів підшипників ковзання роторних машин - Тарельник, В. Б.; Пирогов, В. О.; Tarelnyk, V. B.; Pirogov, V. O. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
В роботі запропоновано фізично обґрунтовану математичну модель процесу зносу бабітових покриттів, яка дозволяє вирішувати як пряму задачу – визначати ваговий знос за відомою роботою тертя, так і зворотну – знаходити необхідну роботу тертя для отримання зносу. Розроблено методику визначення констант рівняння зносу: енергії активації і максимального вагового зносу, які можуть бути критеріями вибору найбільш раціональної технології нанесення бабітового покриття.
Criteria for choosing the technology of applying babite coatings to sliding bearings of rotor machines
Keywords: підшипники ковзання; бабітові покриття; знос; математична модель; електроіскрове легування; константи рівняння зносу; sliding bearings; babbitt coatings; wear; mathematical model; electrospark alloying; wear equation constants; 621.039.4