Проєктування конструкції нежорсткого дорожнього одягу з врахуванням рівності покриття на прикладі ділянки автомобільної дороги Т-2104 Харків – Старий Салтів – Вовчанськ - Лазорак, Анастасія Валеріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – вплив рівності покриття на напружено-деформований стан і міцність нежорстких дорожніх одягів. Мета дослідження – розробити пропозиції з визначення коефіцієнтів динамічності з врахуванням рівності покриття і параметрів навантаження 130 і 115 кН. Метод дослідження – статистична обробка експериментальних даних, математичне моделювання напружено-деформованого стану дорожніх одягів з урахуванням рівності. В пояснювальній записці викладено характеристику існуючих методів визначення рівності покриття, розглянуті моделі, що зв’язують рівність покриття з міцністю дорожніх одягів. За дослідженнями відомих вчених проаналізовано вплив величини нерівностей на покритті і параметрів розрахункового навантаження (нормативна вага, питомий тиск) на величину коефіцієнта динамічності. Проведено математичне моделювання коефіцієнтів динамічності з врахуванням рівності покриття і моделювання напружено-деформованого стану шарів покриття, проведено порівняльний аналіз.
Keywords: дорожній одяг; рівність покриття; навантаження; напружено-деформований стан; міцність