Порівняльний аналіз схем організації дорожнього руху на перехресті Гімназійна наб. – вул. Вернадського – пров. Подільський м. Харків. - Григорян, Дмитрій Арсенович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об`єкт дослідження: стан дорожнього руху на регульованому перехресті. Предмет дослідження: схема організації дорожнього руху на перехресті вул. Гвардійців-Широнінців – вул. Валентинівська. Мета роботи: підвищення ефективності організації та безпеки дорожнього руху за рахунок зміни схеми пофазного роз`їзду. Метод дослідження: аналітичний, натурні спостереження транспортних і пішохідних потоків. Отримані результати: для підвищення рівня безпеки руху розроблено трифазну схему пофазного роз`їзду з виділенням окремої фази для лівоповоротних потоків. Для можливості впровадження трифазного режиму регулювання необхідно розширення проїзної частини на підходах до перехрестя по вул. Гвардійців-Широнінців. Запропоновано облаштування острівців безпеки на всіх підходах до перехрестя
Keywords: дорожній рух; дорожньо-транспортна пригода; затримки транспортних засобів; інтенсивність транспортного потоку; регульоване перехрестя