Діагностування силової установки електромобіля - Порошин, Павло Леонідович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – процес визначення робочих характеристик функціональних систем силової установки електромобіля. Мета дослідження – підвищення ефективності використання електромобілів за рахунок удосконалення методу діагностування витрат енергоносіїв у різних умовах експлуатації. Метод дослідження – схемотехнічне моделювання електричних систем і комплексів транспортних засобів. Предмет дослідження – методи визначення ефективної роботоздатності силової установки електромобіля на етапі експлуатації. Задачі дослідження: - наукове обґрунтування проведення досліджень по розробці методу діагностики технічного стану ГСУ на підставі системного аналізу задачі підвищення екологічної чистоти і економічності транспортного засобу; – розробка метода оцінки технічного стану електромобіля з урахуванням зовнішніх умов експлуатації. В першому розділі виконано аналіз стану та перспективи розвитку акумулюючих систем силових установок транспортних засобів. В другому розділі наведено теоретичне обгрунтування метода діагностування технічного стану акумулюючої системи силової установки. Третій розділ присвячено перевірки виконаних досліджень метода оцінки технічного стану акумулюючої системи електромобіля.
Keywords: електромобіль; система управління; силовий агрегат; система живлення; електропривід; акумуляторна батарея; інвертор; вентильний двигун