Дослідження технології електромобіль-електромережа та розробка заходів підвищення її ефективності - Бугай, Денис Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи: проведення аналізу бортового та позабортового зарядного обладнання електромобілів, аналіз можливості роботи електромобіля у складі електричної мережі, визначення шляхів впровадження та поширення технології електромобіль-електромережа. Об’єкт роботи: процес обміну електричною енергією між електричною мережею та бортовим накопичувачем енергії електромобіля. Предмет роботи: інфраструктура зарядних станцій електромобілів. Проведено аналіз бортового та позабортового зарядного обладнання електромобілів, визначено напрями використання енергії акумуляторної батареї електромобіля в цілях керування потужності електричних мереж, запропоновано напрями вдосконалення технології електромобіль-електромережа, зокрема у складі електричних мереж, які отримують живлення від відновлюваних джерел енергії та розумних мереж. Результати роботи можуть бути використані при вдосконаленні бортових та позабортових зарядних пристроїв електромобілів, а також при проектуванні електричних мереж з електрохімічними накопичувачами енергії.
Keywords: електромобіль; зарядний пристрій електромобіля; інфраструктура зарядних станцій електромобілів; режим роботи електричної мережі; технологія електромобіль-електромережа