Обґрунтування вибору домішок для підвищення якості цементобетону при влаштуванні дорожнього одягу при реконструкції автомобільної дороги державного значення Н-31 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка - Балакшій, Артем Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У роботі виконано аналіз природно-кліматичних умов району. Розраховано обсяги робіт для влаштування жорсткого дорожнього одягу при реконструкції автомобільної дороги. Розглянуті питання технології та організації виконання робіт з будівництва дорожнього одягу з цементогрунту, пісного бетону та цементобетонного покриття, складено технологічні схеми для кожного шару. Досліджено та проаналізовано вплив різних домішок на техніко-механічні показники цементобетона. Розроблено заходи щодо контролю якості виконання робіт, охорони праці та навколишнього середовища.
Keywords: домішки; цементобетон; дорожній одяг; вплив домішок; суперпластифікатори; гідрофобні домішки; контроль якості; охорона праці