Дослідження впливу кварцитового відсіву на властивості бетонних виробів, виготовлених різними способами - Балбеков, Дмитро Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
В дипломній роботі проведено експериментальні дослідження впливу кварцитового заповнювача на властивості бетонних виробів, ущільнених різними способами. Досліджено фізико-механічні показники бетонів, ущільнених методом вібрації та вібропресуванням. Визначено вплив суперпластифікатора на міцність, водопоглинання і пористість бетонів, ущільнених різними способами. Проведені дослідження експлуатаційних показників дрібнозернистих бетонів, ущільнених різними способами.
Keywords: вібрація; вібропресування; гірська порода; ущільнення; морозостійкість; міцність; цементний бетон