Спосiб дистанцiйного визначення коефiцiєнта динамiчностi i форми деформованої поверхнi мостових споруд або iнших великогабаритних об'єктiв - Полярус, Олександр Васильович; Поляков, Євген Олександрович; Лебединський, Андрiй Володимирович; Кириченко, Iрина Володимирiвна (My University, 2018)
Спосіб дистанційного визначення коефіцієнта динамічності і форми деформованої поверхні мостових споруд або інших великогабаритних об'єктів, у якому вимірювання амплітуди поля проводять необов'язково в дальній зоні, а на будь-яких відстанях, що є зручними для оператора, а для вимірювання використовують приймальну лінійну антенну решітку. На виходах кожного з елементів решітки вимірюють сумарну амплітуду поля хвиль, що випромінюються елементами передавальної антенної решітки. Для побудови функціоналу використовують модуль різниці залежностей нормованої амплітуди електромагнітного поля від лінійної координати положення елементів приймальної решітки при навантаженій і ненавантаженій мостових спорудах. Мінімізують функціонал методами глобального випадкового пошуку і при цьому визначають прогин мостової споруди або іншого великогабаритного об'єкта, які є функціями положення вторинних випромінювачів.
Keywords: Мосты; Мости