Вдосконалення малогабаритної снігозбиральної машини - Звєрєв, Андрій Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У дипломній роботі проведено дослідження малогабаритної сніговбиральної машини. Мета роботи – розробка малогабаритної сніговбиральної машини. Метод дослідження – аналітично-графічний. У роботі розглянуто питання, які пов’язані із визначенням та проектуванням модернізованої конструкції машини для вбирання снігу. Проведено огляд конструкцій вітчизняних та зарубіжних алогабаритних снігозбиральних машин. Визначено основні переваги, недоліки та напрямки розвитку снігозбиральної техніки. На основі проведеної роботи запропонована нова конструкція малогабаритної сніговбиральної машини. У роботі проведено розрахунки, що підтверджують надійність і працездатність конструкції. У розділі охорони праці приведено заходи по створенню нормальних та нешкідливих санітарно-гігієнічних норм праці та заходи по забезпеченню безпечних умов праці.
Keywords: сніговбиральна машина; конструкція; міцність; продуктивність; робочий орган