Дослідження методу комплексування для зменшення похибок вимірювань лінійного переміщення елементів конструкції дорожньої машини - Коваль, Олександр Андрійович; Коваль, Андрій Олександрович; Koval, Oleksandr; Koval, Andrii; Коваль, Александр Андреевич; Коваль, Андрей Александрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Обґрунтовано комплексне використання ультразвукового та оптичного методів для дистанційного вимірювання лінійних переміщень елементів конструкції дорожньої машини. Показано, що для зменшення похибок вимірювань необхідно комплексувати ультразвуковий та оптичний метод вимірювання лінійного переміщення. У роботі обґрунтована методика оцінки похибок вимірювань лінійного переміщення елементів конструкції дорожньої машини в процесі комплексування оптичного та ультразвукового методів, наведено обмеження застосування кожного із досліджених методів. Розглянуті результати експериментальних досліджень похибок вимірювань лінійного переміщення елементів конструкції дорожньої машини в процесі комплексування оптичного SHARP-GP2Y0A710K0F та ультразвукового HC-SR04 датчиків
Research the complexity method to reduce errors in the measurement of linear movement of elements of road machine design
Исследование метода комплексирования для уменьшения ошибок измерений линейного перемещения элементов конструкции дорожной машины
Keywords: комплексування; далекомір; похибки вимірювань; ультразвук; оптичний метод; дорожня машина; complexation; rangefinder; measurement errors; ultrasound; optical method; road machine; комплексирование; дальномер; погрешности измерений; оптический метод; дорожная машина; 681.2.088; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.92.1.160