Моделювання та дослідження дорожньо-транспортних пригод з використанням сучасних науково-технічних засобів - Жовнер, Ілля Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи – дослідити методи дослідження дорожньо-транспортних пригод (ДТП) шляхом застосування сучасних науково-технічних засобів. Об’єкт дослідження – процес виникнення та розвитку дорожньо-транспортних пригод. Предмет дослідження – моделювання дорожньо-транспортних пригод. Методи дослідження – дослідження, аналіз та синтез методів дослідження ДТП, комп’ютерне моделювання, експериментальні випробування. У кваліфікаційній роботі розглянуто статистики та основні проблеми дослідження дорожньо-транспортних пригод, а також експертні автотехнічні методи та моделі реконструкції дорожньо-транспортних пригод. Приділено увагу моделям складних видів дорожньо-транспортних пригод. Проаналізовано експериментальні дослідження дорожньо-транспортних пригод. Результат роботи можна використати для подальшого аналізу і втілення в експертній практиці розслідування ДТП.
Keywords: дорожньо-транспортна пригода; експертиза; моделювання; випробування; параметри руху