Конвертація двигуна 4Ч 7,6/6,6 у гібридну силову установку - Нещерет, Богдан Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В роботі приведено розробки з конвертації автомобільного двигуна на базі двигуна 4Ч 7,6/6,6 в гібридну силову установку, яка працює як двигун внутрішнього згоряння (ДВЗ), пневматичний двигун та ДВЗ з додатковими тактами. Проведено аналіз конструкцій гібридних установок. Наведені порівняльні характеристики зі звичайними ДВЗ. Проведено розрахунок робочого процесу ДВЗ та пневмодвигуна. Обрані режими роботи. Виконано оцінку економічної ефективності розробки. Частина проекту присвячена методам покращення екологічних показників і зниження експлуатаційних витрат за рахунок конвертації ДВЗ в гібридну силову установку.
Keywords: двигун; ефективна потужність; крутний момент; гібридна силова установка; пневмодвигун; зовнішня швидкісна характеристика