Технічна механіка : конспект лекцій - Воропай, О. В.; Шарапата, А. С. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
У конспекті лекцій розглянуті теоретичні основи теоретичної механіки, теорії механізмів і машин, матеріалознавства, опору матеріалів та деталей машин. При викладенні навчального матеріалу автори намагалися розкрити фізичний сенс законів, теорем і формул, що розглядалися, і наведені кольорові рисунки. Викладений матеріал дозволяє засвоїти теоретичні основи механіки для можливості подальшого вивчення наступних спеціальних дисциплін. Призначений для студентів технічних ВНЗ не машинобудівних спеціальностей.
Keywords: технічна механіка; статика; кінематика; динаміка; опір матеріалів; деталі машин; сила; момент сили; траєкторія; швидксть; прискорення; механічне напруження; міцність; жорсткість; 531(075)