Автомобільний двигун потужністю 13 кВт на базі двигуна 1Д 8,2 / 8,7. - Журавель, Олег Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Метою проекту є вдосконалення автомобільного двигуна з примусовим запалюванням 1Д 8,2/8,7 потужністю 13 кВт шляхом застосування системи безпосереднього впорскування палива та використання його як гібридної силової установки на легковому автомобілі. В проекті проведено дослідження конструктивних та режимних параметрів двигуна, розрахунок робочого процесу, динамічний розрахунок та розрахунок на міцність поршня, шатуна та колінчастого валу. Також виконано економічне об- ґрунтування необхідності проектування двигуна та аналіз робочих умов з точки зору охорони праці. В результаті досліджень були виявлені шляхи підвищення економічних показників двигуна за рахунок використання системи безпосереднього впорскування палива та його використання як гібридної силової установки на легковому автомобілі.
Keywords: робочий процес; двотактний двигун; внутрішнє сумішоутворення; примусове запалювання; силова установка; робочий процес; динамічний розрахунок; міцність поршня; міцність шатуна; колінчастий вал; економічне обгрунтування; охорона середовища