Модернізація напівпричіпного скрепера - Черненко, Ілля Русланович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У дипломному проекті розглянуто напівпичіпний скрепер та його загальна конструкція. Було проведено розрахунок параметрів скреперного агрегата та визначення розмірів робочого обладнання. Також зроблена модернізація ножів ківша скрепера, яка зменшила час на заповнення ківша ґрунтом та дала можливість роботи із тонкими стружками постійної товщини, що необхідно при планувальних і зачищувальних роботах, більш рівномірне завантаження двигуна та розпушення ґрунту, що в подальшому вплинуло на економічний ефект. Щодо охорони праці розглянуто заходи запобігання ураження шкідливими факторами обслуговуючого персонала скрепера.
Keywords: скрепер; динаміка; моделювання; залежності