Підвищення ефективності малогабаритної ЗТМ розширенням номенклатури робочого обладнання - Лисаченко, Ярослав Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломній роботі здійснена розробка змінного робочого обладнання екскаватора-зворотна лопата. Дипломна робота містить аналіз конструкцій міні-екскаваторів, визначено вплив окремих показників на процес копання ґрунту робочим обладнанням зворотна лопата. Виконано розрахунок основних параметрів виконавчих механізмів, розраховане та підібране гідравлічне обладнання, виконано розрахунок на міцність. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях. Проведені техніко-економічні розрахунки.
Keywords: екскаватор; робоче устаткування; розрахункове положення; стріла; рукоять; ківш; гідрообладнання