Вдосконалення роботи скреперного потяга в тяговому режимі - Овсяніков, Олександр Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломній роботі проведено дослідження, розрахунок і розроблена конструкторська документація напівпричіпного скрепера, обладнаного зчіпним пристроєм для роботи у складі потяга. Виконано аналіз інформаційних джерел, присвячених огляду особливості конструкції сучасних скреперів та наукових робіт з підвищення їх ефективності, в науково-дослідній частині на основі запропонованої математичної моделі скреперного потяга досліджені процеси формування навантаження металоконструкції тягової рами скрепера при роботі в тяговому режимі, досліджено навантаження скоби зчіпного пристрою за допомогою розробленої комп’ютерної моделі. Розглянуті питання охорони праці, визначення економічної ефективності.
Keywords: скрепер; потяг; зчіпний пристрій; рама; моделювання