Удосконалення фінансового забезпечення транспортного підприємництва України: методичний підхід - Данилець, Данило Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Мета роботи – розробка методичного інструментарію фінансового забезпечення транспортного підприємництва України. Для досягнення окресленої мети поставлено наступні задачі: теоретичний огляд фінансового забезпечення транспортного підприємництва та визначення місця фінансовогосподарської діяльності транспортних підприємств; аналіз діяльності ФОП Погорілий О.М., як елементу транспортного підприємництва зокрема та транспортного підприємництва взагалі; оцінка ефективності впровадження перевезень вантажів у міжнародному сполученні, визначення місця транспортного підприємництва при фінансовому забезпеченні та вирішення задачі визначення ставки фінансових капіталовкладень. Об’єкт дослідження – транспортне підприємництво України, ФОП Погорілий О.М. Предмет роботи – звітність об’єктів за 2018-2019 роки. В роботі надано теоретичний огляд транспортного підприємництво, окреслено його стан та значення для економіки держави, висвітлено місце фінансово-господарської діяльності підприємства у фінансовому забезпеченні транспортного підприємництва. Надана характеристика методам оцінки фінансової діяльності. Зафіксовано слабке фінансове становище підприємства та сильний вплив пандемії COVID-19 на галузь взагалі. Запропоновано методику фінансового забезпечення транспортного підприємництва та вирішено задачу кількісної оцінки ставки фінансування на основі комплексного підходу за показниками ризикованості та пріоритетності. Апробація результатів дослідження здійснена: на студентській конференції та через опублікування наукової праці.
Keywords: транспортне підприємництво; фінансове забезпечення; механізм фінансового забезпечення; напрямки покращання; міжнародні перевозки