Спосіб фотокаталітичної обробки забарвлених стічних вод - Даценко, Віта Василівна; Хоботова, Еліна Борисівна; Колодяжний, Володимир Максимович; Лісін, Денис Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Спосіб фотокаталітичної обробки забарвлених стічних вод, що включає проведення процесів сорбції і фотокаталітичного розкладання барвників при використанні мідьвмісного фериту згідно з корисною моделлю, стічні води очищують від органічних барвників метилвіолету, метиленового синього, Конго червоного за допомогою мідно-цинкового фериту складу Zn0,98Cu0,37Fe3,66O4, процес очищення проводять у стаціонарних умовах при розсіяному видимому світлі з варіюванням часу проведення процесу та масового співвідношення "ферит:барвник" з поверненням очищених вод у початковий технологічний цикл, причому ефективність процесів очистки стічних вод від органічних барвників Eбарвник обчислюють за рівняннями залежності від часу τ і масового співвідношення "ферит:барвник" n.
Keywords: фотокаталітична обробка; стічні води; охорона навколишнього середовища; технологія очищення стічних вод