Спосiб отримання сорбенту на основi металургiйного шлаку - Хоботова, Елiна Борисiвна; Грайворонська, Iнна Валерiєвна; Даценко, Вiта Василiвна (My University, 2011)
Спосіб отримання сорбенту на основі металургійного шлаку та підвищення його сорбційної ємності, який включає подрібнення шлаку, його хімічну активацію з наступною промивкою водою та висушуванням, який відрізняється тим, що визначають процент діопсиду шлаку, подрібнюють його до розміру 1,2-2 мм, а хімічну активацію шлаку проводять при 20 C 0,5 М розчином сульфатної кислоти протягом 20-24 годин з послідовною дворазовою промивкою дистильованою водою, причому висушування ведуть природнім шляхом протягом 8-12 годин.
Keywords: екологiя; хiмiя