Модернізація механізму підйому мостового крану вантажопідйомністю 16 т - Бачура, Максим Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У дипломній роботі розглядається процес проектування мостового крана вантажопідйомністю 16т. Проаналізовано конструктивні особливості мостових кранів і умов їх роботи. При розрахунку механізму підйому ми прийняли замість редуктора Ц2-650, який стоїть на базовому крані редуктор Ц2-300 з передаточним числом 12,41, який передає потужність 29,5 кВт. При цьому ми економимо у вазі редукторів 954 кГ Проведено розрахунки механізмів підйому і пересування мостового крана. В розділі з економіки проведені розрахунки капітальних і експлуатаційних витрат. Обчислено економічний ефект від економії покупних виробів, який склав 12540 грн. Розроблено заходи з охорони праці при роботі мостового крана в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: мостовий; кран; барабан; редуктор