Дослідження динамічних показників руху механізму керування стрілою навантажувача, обладнаного амортизаційним приладом. - Коваль, Дар’я Олегівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – захисний протиударний пристрій встановлений в гідропривід системи керування робочим обладнанням навантажувача. Мета роботи – підвищення ефективності одноковшевого навантажувача вдосконаленням гідроприводу робочого обладнання. Метод дослідження – аналітичне дослідження. Виконано ознайомлення з конструкціями захисних пристроїв, які використовуються на навантажувачах. Проаналізовані способи захисту навантажувачів від перевантаження. Отримано розрахунок кількісних показників гідравлічного протиперевантажувального пристрою. Обчислено очікуваний економічний ефект. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: навантажувач; ківш; стріла; гідропривід; захисна система