Розробка технічних рішень для управління сервісними функціями транспортного засобу через мережу GSM - Лещенко, Микола Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи: покращення комфортності умов праці і безпеки руху з застосуванням елементів додаткового сервісу і дистанційного управління ними. Об’єкт роботи: технологічний процес управління сервісними системами транспортного засобу при його модернізації. Предмет роботи: система дистанційного управління додатковими сервісними функціями транспортного засобу з використанням технологій мобільного зв’язку. В роботі проведено огляд сучасного рівня використання систем зв’язку на основі мережі GSM на автомобільному транспорті, наведена загальна класифікація бездротових технологій і зокрема особливості технології GSM. Розглянуто системи мобільного інтернету в нашій країні і застосування засобів мережі GSM на транспортних засобах для підвищення комфортності експлуатації. Обрані деякі напрямки покращення комфортних умов - система управління кліматом і система управління попереднім підігрівом двигуна, стекол, дзеркал. Проведено огляд і обґрунтування елементної бази для модернізації системи управління автомобіля, що підвищить рівень комфорту і безпеки руху. Розроблено структурну схему системи управління і елементи алгоритмічного забезпечення роботи системи на борту автомобіля. Результати роботи можуть бути використанні при модернізації існуючих автомобілів в умовах СТО.
Keywords: комфортність умов праці; безпека руху; технології мобільного зв’язку; елементи додаткового сервісу; система дистанційного управління; модернізація