Автоматизація розрахунку робочого обладнання машин з використанням теорії графів - Високович, Євген Вадимович; Коваль, Андрій Борисович; Білякович, Микола Олексійович; Орел, Олександр Володимирович; Vysokovych, Yevhen; Koval, Andrii; Biliakovych, Mykola; Orel, Oleksandr (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У роботі наведено приклад використання методики автоматизованого розрахунку робочого обладнання будівельних машин за допомогою шарнірно-важільних механізмів. Підхід, що застосовується в методиці, базується на теорії графів і забезпечує напівавтоматичний аналіз структури механізму та автоматичне визначення систем рівнянь його статичної рівноваги. На основі методики розроблено програмне забезпечення, яке автоматизує здійснення силового розрахунку в довільних положеннях механізму за різних схем його навантаження.
Automation of machines working equipment calculation using graph theory
Keywords: шарнірно-важільний механізм; граф; силовий розрахунок; автоматизація; програмне забезпечення; hinge-lever mechanism; graph; force calculation; automation; software; 621.879.31; 10.30977/BUL.2219-5548.2023.101.1.126