Удосконалення методу утилізації зношених шин автомобілів. - Рхліб, Мохаммед-Амін (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Метою роботи є удосконалення методу утилізації зношених шин автомобілів. Обєктом дослідження є процес утилізації зношених шин автомобілів. Методи дослідження: аналіз і оцінка впливу конструктивних, навантажувальних і експлуатаційних факторів на процес зношення автомобільних шин. У першому розділі виконано аналіз сучасних методів утилізації зношених шин автомобілів, розглянуто структуру національних систем рециклінгу шин у ЄС і особливості конструкції шин, які впливають на вибір технології їх утилізації. У другому розділі виконано дослідження впливу конструктивних, навантажувальних і експлуатаційних факторів на процес зношення автомобільних шин. З цією метою розглянуто взаємодію автомобільної шини з опорною поверхнею при її зношуванні. Третій розділ присвячений визначенню можливості застосування продуктів утилізації зношених автомобільних шин в при будівництв автомобільних доріг і об’єктів інфраструктури
Keywords: автомобіль; конструкція шин; гумова крихта; зниження шуму; утілізація; авторециклінг; рециклінг шин