Розвиток системи управління інтелектуальними інвестиціями на підприємствах України - Анісімова, О. М.; Горячова, Н. В.; Anisimova, Olha; Goryachevа, Nataliia (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2016)
Предметом роботи є розробка системи розвитку управління інтелектуальними інвестиціями на підприємствах України. Метою роботи є визначення теоретико-методологічних та методичних положень, а також рекомендацій до управління кадровим потенціалом інтелектуальними інвестиціями на підприємствах. Досягненням мети роботи є визначення та зв'язок основних понять та категорій які висвітлюють управління інноваційним розвитком на підприємствах. Досліджується зв'язок інноваційного розвитку з економічною безпекою на підприємствах України. Також досліджується визначення тенденцій інноваційного розвитку на підприємствах. Методичним проведенням роботи є проведення інформаційної бази дослідження в сучасній економічній теорії у працях вітчизняних та закордонних вчених з розвитку управління інтелектуальними інвестиціями. В досліджені були використанні наступні методи: макроекономічний та мікроекономічний. Макроекономічний для дослідження механізму реалізації наукового процесу. Мікроекономічний застосовується в досліджені конкурентоспроможності господарської діяльності. У роботі розроблено авторами схему механізму інноваційного розвитку на підприємствах як зв’язку локальних управлінських механізмів,де основну роль відведено інформаційноаналітичному забезпеченню. Досліджено поняття терміну інноваційний розвиток, інноваційний процес та управління інноваційним процесом. А також обґрунтовано теоретико-методологічну базу, методичні положення та рекомендації що до управління інноваційним розвитком на підприємствах. Сферою застосування результатів дослідження є діяльність підприємств України. Результати досліджень можуть бути використані керівниками підприємств, менеджерами, фінансовими підрозділами підприємств для запровадження управління інноваційним розвитком підприємств України та їх аналітичних інструментів, які дозволять керівникам підприємств удосконалити процес управління інноваційним розвитком, а також оцінити загрози та ризики які виникають на підприємстві, а також для студентів для вивчення теоретичних основ управління інноваційним розвитком.
Advanced management system of intellectual investments for the enterprises of Ukraine
Keywords: управління інноваційним розвитком; інноваційний процес; інтелектуальні інвестиції; інновація; статистичний та динамічний підхід; management of innovative development; innovative processes; intelligent investment; innovation; statistical and dynamic approach; 65.01.001.8