РОЗРАХУНОК ЗАЛІЗОБЕТОННИХ РАМ МСЕ З УРАХУВАННЯМ ПОВЗУЧОСТІ Й ВІБРОПОВЗУЧОСТІ - Слободянюк, С. О.; Буратинський, А. П.; Слободянюк, С. А.; Буратинский, А. П.; Slobodyanyuk, S.; Buratynskyi, А. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2013)
Розроблено методологію розрахунку n разів кінематично невизначених залізобетонних рам, з урахуванням повзучості і віброповзучості, на основі методу скінченних елементів (МСЕ) і рекурентних формул, які дозволяють спростити й автоматизувати розрахунок стрижневих систем на тривалі процеси – усадку, повзучість і віброповзучість бетону.
РАСЧЕТ ЖЕЛЕЗОБЕТОННЫХ РАМ МКЭ С УЧЕТОМ ПОЛЗУЧЕСТИ И ВИБРОПОЛЗУЧЕСТИ
DESIGN OF REINFORCED CONCRETE FEM FRAMES WITH ACCOUNT OF CREEP AND VIBROCREEP
Keywords: деформаційний розрахунок; повзучість; віброповзучість; метод скінченних елементів; нормальні напруження; деформационный расчет; ползучесть; виброползучесть; метод конечных элементов; нормальные напряжения; deformation calculation; creep; vibrocreep; finite element method; normal stresses; 624.046.012.45: 539.376