Організація та удосконалення обліку грошових коштів на рахунках у банку - Апрелева, Ольга Петрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Мета дипломної роботи полягає в науковому обґрунтуванні теоретичних положень і розробці практичних рекомендацій щодо удосконалення організаційно-методичного забезпечення бухгалтерського обліку грошових коштів на рахунках у банку. Предметом дослідження є система обліку грошових коштів підприємства. Об’єктом дослідження виступає процес бухгалтерського обліку грошових коштів приватного підприємства «Ескорт – 2003». Методи дослідження – порівняльний, статистичний, розрахунково-аналітичний, ідентифікаційний, описовий, моделювання, синтетичний та аналітичний аналіз тощо. Грошові кошти – це високоліквідні активи, тому здатність їх раціонального розподілу і використання є запорукою успішної фінансової діяльності підприємства. Більшість операцій, що відбуваються на підприємстві, пов'язані з придбанням, виробництвом і продажем товарів та послуг, і, у зв'язку з цим оплатою та одержанням грошових коштів. Облік грошових коштів ведуть всі підприємства, тому від правильного відображення в обліку операцій з коштами залежить ефективне його функціонування. Значною проблемою обліку грошових коштів нашого підприємства, та в цілому підприємств в Україні є повнота та своєчасність їх відображення у системі обліку. Адже, якщо грошові кошти не будуть повністю та своєчасно оприбутковані, то не буде чіткого відображення наявності коштів. А далі неправильне відображення податкових стягнень.
Keywords: грошові кошти; первинні документи; синтетичний та аналітичний облік; рахунок у банку