Елементи робочого проєкту землеустрою з рекультивації порушених земель внаслідок спорудження розвідувальної свердловини - Ковальов, Максим Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У кваліфікаційній роботі бакалавра визначено основні теоретичні положення та нормативну-правову базу щодо розробки елементів робочого проєкту землеустрою з рекультивації земель. Проаналізовано методику проведення робіт з геодезичного, землевпорядного та агротехнічного забезпечення розробки землевпорядної проєктної документації. Розроблено проєктні землевпорядні рішення з виконання рекультивації земель, порушених внаслідок виконання будівництва газодобувних свердловин. Визначені техніко-економічні показники проєкту.
Keywords: охорона земель; рекультивація земель; робочий проєкт землеустрою; технічний етап рекультивації; біологічний етап рекультивації