Особливості проектування магістральної вулиці районного значення від вул. Ген. Бочарова до вул. Проектна Лиманського району Одеської області - Шитіков, Роман Валентинович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – заходи з проектування міських вулиць та доріг, проектування велосипедних доріжок міських вулиць та доріг. Мета роботи – розробка проектних рішень при проєктуванні будівництва магістральних вулиць районного значення. Метод дослідження – аналіз науково-технічної інформації за літературними джерелами, нормативною і довідковою літературою та застосування методів автоматизованого проектування. Галуззю використання є проєктні рішення, які можна використовувати для проектів будівництва міських вулиць та доріг, для проєктування велосипедних доріжок та облаштування міських вулиць та доріг. В результаті розробки дипломної роботи виконано: аналіз характеристик району проектування; детальний аналіз та порівняння нормативів на проектування автомобільних доріг та вулиць населених пунктів; запропоновані проєктні рішення для проєкту будівництва магістральної вулиці районого значення; запроєктовано велосипедну доріжку, улаштування зелених зон, улаштування пандусів, облаштування вулиці засобами організації дорожнього руху.
Keywords: міські вулиці та дороги магістральна вулиця районного значення; поздовжній профіль міських вулиць та доріг; поперечний профіль міських вулиць та доріг; проєктування велосипедних доріжок; проектування дорожніх одягів