Облік, аналіз та аудит виробничих запасів на підприємстві - Косолапова, Юлія Андріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У роботі обґрунтовано теоретичні положення і розроблено практичні рекомендації з удосконалення організаційно-методичних засад бухгалтерського обліку і внутрішнього аудиту виробничих запасів на підприємстві; проведено аналіз господарської діяльності досліджуваного підприємства; удосконалено науково-методичні засади організації бухгалтерського обліку виробничих запасів і надано пропозиції з поліпшення обліково-аналітичної роботи з ними; розроблено рекомендації щодо організації і методики проведення внутрішнього аудиту виробничих запасів. Напрацювання, узагальнення, висновки, зроблені в процесі дослідження, становлять певний внесок у розвиток теорії і практики обліку виробничих запасів та можуть бути використані в процесі оптимізації облікової системи на підприємствах, а також для підвищення ефективності управління запасами на основі якісної аналітичної інформації.
Keywords: бухгалтерський облік; виробничі запаси; внутрішній аудит; облікова політика; обліково-аналітична робота; організація обліку; оцінка