Дослідження факторів, які впливають на гальмування транспортного засобу категорії M1 - Бескровцева, Інна Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Метою магістерської роботи є дослідження факторів які впливають на гальмування транспортного засобу категорії М1. Об’єкт досліджень процес гальмування транспортного засобу категорії М1. Предмет досліджень параметри гальмування транспортного засобу категорії М1. У роботі розглянуто процес гальмування легкового автомобіля, оснащеного антиблокувальною системою, з урахуванням впливу різних факторів, що впливають на взаємодію його шин з поверхнею дорожнього покриття. Для дослідження процесу розроблено імітаційну модель динаміки гальмування автомобіля в середовищі MATLAB/Simulink. За результатами моделювання встановлено закономірності зміни уповільнення, гальмівного шляху та проковзування коліс залежно від різних факторів та особливостей роботи автоматизованої системи АБС. Отримані результати можуть бути використані при удосконаленні систем гальмування транспортних засобів категорії М1 та розробці рекомендацій щодо налаштування АБС. Результати магістерської роботи можуть бути використані в начальному процесі Харківського національного автомобільно-дорожнього університету.
Keywords: транспортний засіб; фактори; реалізоване зчеплення; гальмування; коефіцієнт зчеплення