Комплекс інженерно-геодезичних робіт для розробки проєкту реконструкції автомобільної дороги від вулиці Тополева до ландшафтного заказника «Вільхівщина» в місті Полтава - Ігнатенко, Андрій Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Під час виконання дипломної роботи було виконано: аналіз нормативів для інженерно-геодезичних вишукувань, розгляд структури та послідовності виконання цих вишукувань, огляд технології на кожному етапі, а саме на підготовчому, польовому та камеральному, розгляд методів топографічної зйомки місцевості, вивчення технології тахеометричної зйомки місцевості, аналіз процедури обробки геодезичних вимірювань, розгляд різних видів та методів створення цифрових моделей місцевості, а також вивчення технології створення цифрової ситуації та цифрової моделі рельєфу місцевості на основі результатів інженерно-геодезичних вишукувань.
Keywords: вишукування; геодезична зйомка; тахеометр; рельєф; цифрова модель ситуації; цифрова модель місцевості