Використання машинного навчання для прогнозування відмов вузлів автомобіля на основі сервісних даних - Домнікова, Катерина Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета дослідження – розробити концепцію, інтелектуальної системи прогнозування відмов вузлів автомобіля на основі сервісних даних із застосуванням методів машинного навчання. Об’єкт дослідження – процеси прогнозного технічного обслуговування та моніторингу технічного стану автомобіля. Предмет дослідження – моделі та алгоритми машинного навчання, методи онтологічного моделювання та їх інтеграція для прогнозування відмов вузлів автомобіля на основі сервісних даних. У роботі досліджено можливості застосування методів машинного навчання для прогнозування відмов вузлів автомобіля на основі сервісних та експлуатаційних даних. Проаналізовано сучасні підходи до прогнозного технічного обслуговування та обґрунтовано доцільність використання інтелектуальних систем у сфері автомобільного транспорту.
Keywords: автомобіль; машинне навчання; прогнозування відмов; інтелектуальні системи; технічний стан автомобіля; онтологічне моделювання; мультиагентні системи